VERDENSREKORD MED ZIPFLBOB

Verdensrekord – Lengste sammenhengende kjøring på Zipflbob, 20.01.2013 i Oststeiermark, Østerrike

I Wenigzell i Oststeiermark ble det i løpet av fredag og lørdag satt verdensrekord i aking, av et team på 10 personer. «Schneeland-Zipflracer» kjørte Zipflbob sammenhengende i 24 timer.

Selve nedstigningen i Wenigzell i Oststeiermark er 900 meter lang. Førerne sitter på Ziplbob´en både under utforkjøringen og under transporten tilbake til toppen av bakken. Ziplbob´en er en plastkjelke med et håndtak du kan styre med på midten av kjelken.

Den offisielle oppføringen i ”Guinness World of Records” boken er bekreftet av notaren.

Værforholdene gjorde konkurransen svært krevende: Lagets sjef og arrangør Günter Steiner rapporterte lørdag at ”brutalt og krevende vær med kraftig vind og snødrev har vært utfordrende, og som følge av dette mistet vi også nesten to timer til preparering av traséen”, sier Steiner. Men alle ti utøverne – alle menn, i alderen fra 17 – 38 år, kom uskadd gjennom konkurransen.

Nesten 24 timer på bob

Fra fredag kveld kl 18:00 til lørdag kveld kl 18:00, satt de ti medlemmene av teamet, som i ifølge sine egne uttalelser hadde kommet opp med ideen «over et par øl», nesten sammenhengende på sine Ziplbob. Steiner rapporterer selv at han kun hadde en halv times pause for massasje, samt en times søvn-pause under rekordforsøket.

 

Oppføring i Guinness World of Records

Siden det ikke tidligere er satt en slik rekord av noe team i verden, er 1.800 kilometer vedtatt som en målestokk; Zipflracer oppnådde en endelig distanse på 2.104 kilometer. 1800 kilometer ble nådd allerede lørdag kl 15:00.

Alle turene ble elektronisk registrert ved hjelp av en chip og GPS, og ble overvåket av en notar. Selve oppføringen i boken ”Guinness World Records” gjøres etter den offisielle bekreftelsen av notaren.

Verdensrekord – Høyeste hastighet på Zipflbob, 11.04.2009 i Pitztal, Østerrike

Verdensrekord for høyeste hastighet på Zipflbob er 157,34 km/t (97,77 mph). Rekorden ble satt av Frederik Eiter (Østerrike) i Pitztal, Østerrike, 11. april 2009.

Konkurransen ble avholdt på Pitztal breen på Brunnenkogel Slope. Måleutstyret som ble benyttet under konkurransen heter «Permanent Speed Sjekk SPEEDY», og er levert av selskapet Alge Timing. Selve målingen ble gjennomført av medlemmer av «Race Centre Pitztal» som er offisiell partner for ”German national ski races”, ”Austrian Championships” og ”Junior Races Europe”.